Jean Christophe Grange-Siyah Kan (Polisiye-Gerilim)



Fransız yazarın en sevdiğim kitabı diyebilirim.Kitabı okurken bahsi geçen mekanlarda resmen dolaştım.Kuala Lumpur,Kamboçya,Tayland gibi yerleri öylesine güzel tasvir etmiş ki adeta o doğayı bire bir yaşadım.Marc Dupeyrut hayatını makale yazarak karşılamaktadır.İstediği popülerliği birtürlü yakalayamaz.Bir arkadaşı ile magazin işine girişir ama istediğini orada da elde edemez.Arkadaşı fotoğraf işine girer daha sonra ve model olmak isteyen bayanların resimlerini çekmeye başlar.Bunları magazin bölümünde yayınlamaktadır.Bu arada uzak diyarlardan kana susamış bir adamın işlediği cinayetler bütün dünyada konuşulmaktadır.Bu katil bir kadını inanılmaz bir şekilde öldürmüştür.Jacques Reverdi namı değer katilimiz kendisini işlediği cinayetten dolayı hücrede bulur.Bir bayan turisti Asya'nın ücra köşesindeki bir barakada katleder.Kadını öylesine katletmiştir ki ondan akan kanlar onu tatmin etmektedir.

 

Marc Dupeyrut herkesin ilgisini çekebilecek türden bir plan yapar.Katilin kadınlara olan düşkünlüğünü kullanmak ister ve kendini kadın olarak tanıtıp katilimizle iletişime geçer.İnsanları başkasını öldürmeye iten içgüdünün kaynağını bulmaya çalışacaktır.İlk başta bunu hobi olarak başlatsa da daha sonra bu ilgi onu içten içe çeker ve bağımlılık derecesinde onda merak uyandırır.Fakat karşısında çok zeki bir katil vardır.Katil kadın kanlarını özellikle siyah kana susamış bir canavardır.(Siyah kanı hangi anlamda yazdığımı kitabı okuyunca daha iyi anlayacaksınız)Reverdi daha sonra yazarımızdan ona inanması için bir resim ister.Marc şaşırır ve yine bir plan kurar.Arkadaşının fotoğraf atölyesinde star olmak isteyen bir kadının resmini kendisi olarak tanıtıp katile yollar.Kadının ismi Hatica'dır.(Daha sonra Marc bu kadına aşık olacaktır)

 
Katil günden güne bu profile aşık olmaktadır.Ama bir yanı da bunun gerçek olmadığına inanmaktadır.Birilerinin onunla oynadığını düşünür.Ama Reverdi ile mesajlaşmayı devam ettirmek kolay olmayacaktır.Bu diyaloğun devam etmesi için Dupeyrut'un bir takım yolculuğa çıkması gerekmektedir.Eğer katilin öldürme hissini anlamak istiyorsa bu yolculuk şarttır.Kuala Lumpur'dan başlayıp Kamboçya'ya,oradan Tayland'a uzanan,Tayland'dan Bangkok'a geçen ve en sonunda Pariste biten müthiş bir gerilim.Okurken biran bile kitabı elinizden bırakamayacaksınız.Katilimiz son derece zeki ve çok etkileyici bir karakterdir.Marc'ı bulmak için hapisten kaçar ve gerisini siz düşünün.Ayrıca tehlikede olan bir bayan vardır.Bu bayan Hatica'dır.


Kimdir Bu Hatica:
Hatica bir model olmak isteyen alımlı bir bayandır.Marc'ın fotoğrafcı arkadaşının yanına giderek star olmak istediğini açıklar ve fotoğraflar çektirir.Bu sıralarda Marc'ta sık sık fotoğraf dükkanına gelmektedir.Hatica ilk gördüğü andan itibaren Marc'a aşık olur.Ama Marc bu konu ile ilgilenmemektedir.Reverdi'nin bayan fotğrafı istemesi üzerine arkadaşının dükkanına gider ve kader bu ya Hatica'nın fotoğrafını çaktırmadan alır.Birkaç zaman sonra Hatica gerçekten de star olur.Paris'in bütübn bilboardlarında resmi çıkar.Katilimiz hapisten kaçar ve Paris'e doğru yol alır.Hatica'yı ve Marc'ı büyük bir tehlike beklemektedir.
ÇABUK SAKLAN BABA GELİYOR!!!!

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Siyah Kan Grange'ın en sevdiğim bence en iyi kitabı.Polisiye gerilim türünü sevenlerin kaçırmaması gereken bir kitap.Yalnız daha önce bu yazarın hiç bir kitabını okumadan ilk siyah kanı okuyanlar daha sonra diğer kitaplarında aynı tadı alamayabilirler.Diğer kitapların kötü olduğundan değil sadece hiçbirinin Siyah Kan'ın yerini tutamayacağı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Siyah Kan benimde en çok sevdiğim Grange kitabı.Mükemmel tek kelimeyle...

      Sil
  2. Kesinlikle yazarın en farklı en güzel kitabıdır Siyah Kan. Bir kere katilin gözünden de görebiliyorsunuz biraz. İkincisi en psikopat katilin bile aslında hayatın kurbanı olduğunu anlatıyor. Geçmişi falan çok iyi oluşturulmuştu. Ben de yazımda bahsettim.

    YanıtlaSil
  3. @Lord
    Çok haklısınız,en sevdiğim Grange romanı budur benim:)

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..