LG Led Tv'de Usb'den Film İzlerken Film Yarıda Kalıyorsa Buyrun:)


Son zamanlarda akşamları eşimle film keyfi yapmaktayız.Ancak insana kafayı yedirtecek bir sorunla karşılaştık.Harici Hard Diske bir sürü film indirdim.Usb den  hard diski  Lg Led tvye bağlayıp film izlemek istediğimizde filmlerin hep yarıda kaldığını fark ettik.Çok iğrenç bir durum.Filmin yarısını izle diğer yarısını izlerken tv başa sarsın.Olacak iş mi:)Bir de film heyecanlı ise al başına belayı:)Filmin sonunu laptoptan izlemek zorunda kalmakta cabası.Bu durumu halletmenin çok basit bir yolu var.Oda tv yi güncellemek:)İşte bunu anlatacağım resimlerle.Bir kaç dakika içinde bu sorunu hallediyoruz ve filmi artık yarıda kalmadan full izliyoruz.İşte adım adım anlatımı:


1-Lg nin resmi sitesine girip led tv markamızı buluyoruz:

2-Gördüğünüz gibi güncellemeyi bilgisayarımıza indiriyoruz.Bendeki model lg le4500 olduğu için bunu indirdim.Sizde kendi modelinizi bulup indirmeniz lazım.
3-İndirdiğimiz bir rar dosyasıdır.Bu rar dosyasını klasöre çıkart diyoruz.
4-Klasöre çıkarttığımız dosyanın adını LG_DTV olarak değiştiriyoruz.Bunu değiştirmemizdeki amaç;flaşh diskimize bu şekilde dosyayı attığımızda ve flaşh diskimizi televizyona usb den takınca tv de direk güncelleme ekranı çıkacak.Aksi halde tv dosyayı tanımayacaktır.


5-Klasörün içerisinde 2 adet dosya var gördüğümüz gibi.
6-Şimdi bu LG_DTV olan klasörümüzü flash belleğimize atıyoruz.Attıktan sonra flash belleği tv nin usb girişinden takıyoruz.Karşımıza direk güncelleme ekranı çıkacak.Start tuşuna basıyoruz ve tv güncelleniyor.Daha sonra tv kendini kapatıp açacak.Bu esnada hiçbir şeye dokunmayın.Flaşh belleğide çekmeyin.Tv kapanıp açıldıktan sonra güncellenmiş oldu.Hayırlı olsun.Şimdi filmleri full izlyebilirsiniz:)


Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Çok teşekkürler kardeşim ya. Aynı problem bende de vardı. Usb üzerinden izlediğimiz her film yarıda kalıyordu biz de sizin gibi eşimle mecburen laptopdan devam ediyorduk filme. Dediğin gibi LG 37LE5310 model tvmi güncelledim sorun çözüldü.Tekrar teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. @onur
    İşe yaramasına sevindim.İyi seyirler:)

    YanıtlaSil
  3. ONUR KARDEŞ SENİN KULLANDIĞIN MODELİN AYNISINDAN BENDE DE VAR. BU MODELE AİT GÜNCELLEME DOSYALARI LG'NİN SİTESİNDE BULUNMAMAKTADIR. NERDEN BULDUĞUNU SÖYLERSEN ÇOK SEVİNİRİM. ŞİMDİDEN TŞK.

    YanıtlaSil
  4. güncelleme başladı ve bilinmeyen bir hata diyerek sonlandı.nerde yanlış yapmış olabilirm

    YanıtlaSil
  5. @Adsız
    Herşeyi düzgün olarak yaptıysanız sorun olmaması lazımdı.Başka bir flash disk ile denemenizi öneririm.

    YanıtlaSil
  6. Bende lg tv kullanıyorum. bendeki sorun film tr dublaj ancak filmin bazı yerlerinde ingilizceye dönüyor. aynı filmi bilgisayarda izliyorum hiçbiryerinde ingilizceye dönmüyor. ayrıca film tr/en bile değil bazıları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dublaj hakkında pek bilgim yok kardeşim maalesef.

      Sil
  7. KARDEŞİM OLMUYOR Bİ BAKSAN HEPSİNİ YAPIOM İNDİRİOM ZİP OLANINI AMA TV GÖRMÜYOR KLASÖRÜN İÇİNDEKİLERİ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim tam tv ye uyumlu güncellemeyi indirdiğine emin ol ve yazdıklarımı eksiksiz yap olacaktır.Klasörüb ismini de değiştirdiğinden emin ol;)

      Sil
  8. Merhabalar Kitap Cumhuriyetim, 42LV3550-ZB var uygun yazlılımla güncelleme yaptım ama sorunu çözmedi. LG destek servise götürün diyor. Filmi bilgisayarda sorunsuz izliyorum, TV de yarısında kapanıp sonraki dosyaya atıyor.
    Acaba internetten indirirken oluşan bir kesinti veya hata buna sebep olabilir mi? İDM ile indiriyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir kardeşim.Tam anlamıyla uyumlu olanını indir.Kusura bakma cevap çok geç oldu:)

      Sil
  9. Bazı filimleri hiç desteklemiyor bazılarınıda yarıda kapatıyor bazılarında ise problem yok güncel sürümünü buluyorum adımları takip ediyorum lakin flash bellek ilk takılınca güncelleme ekranı gelmiyor bende menü tuşundayken fav tuşu ile güncelleme yerine geliyorum dosyayı görüyor tam güncellerken bilinmeyen bir hata deyip kapanıyor bir kaç farklı sürüm denedim sorun hep aynı modeli 42 Lk 450

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adımları düzgün takip ettiğinizden ve uyumlu dosyayı indirdiğinizden emin olun.Yakın zamanda bende tekrar deneyeceğim.

      Sil
  10. Sizi Google den buldum iyiki buldum teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Bende de benzer sorun var LG 444 nolu telefonu aradım. Böyle bir prolem olmaz diyiyor. Problem var. Ancak ne sizin modelin ne de benim modelin yazılımını bulamadım. Bu yazılımların linkini yazabilir misiniz. Herşey için sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Flash belleğe bir bakayım kardeşim,varsa dosya yeniden upload ederim.

    YanıtlaSil
  13. 42LE5300 model televizyonum için işe yaradı. Sürücüyü LG'nin .uk uzantılı sitesinde buldum. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  14. indirdiğim sürüm ile tvde ki sürüm aynı çıktı en son güncellemeyi kullanıyormuşum. ama hala usb den film seyrederken takılıyor :(

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkürler hocam. Kafayı yemek üzereydim sizin sayenizde kurtuldum :)

    YanıtlaSil
  16. selam kardeşim öncelikle teşekkür edrim ,anlatılan gib yeni sürümü yükledim ,fakat şimdide eski sürümüne geri dönmek istiyorum ,yükleme esnasında sürümünüz yeni yeni olduğundan eski sürüme gidilemiyor ikazı alıyorum bu sorunu nasıl çözebilirim

    YanıtlaSil
  17. Selamlar ben güncelleme başlata bastım sonra bi ekran geldi şuan da siyah ekran bekliyorm olmuyo kapama lambası yanıp yanıp sonuyo me olmuştur

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..