Henri Charriere-Kelebek (Macera-Drama)


Harika bir roman daha bitti ama ne romandı bu böyle.Hiç bitmesini istemedim,hatta bitmesin diye o kadar ağırdan aldım ki ama her güzel şey gibi buda bitti maalesef:).Bu muhteşem eseri nasıl anlatsam acaba bilemedim:) Çok ama çoooook beğendim ben bu romanı.Yazarın kalemine,yüreğine sağlık.

Hele bir de tamamen yaşanmış bir hikaye olması beni gerçekten çok etkiledi.Özgürlüğü için her şeyi göze almış bir adamın sıra dışı  mücadelesine tanık oluyoruz.Hiçbir zaman pes etmeyen,umudunu koruyan bu adamın serüvenini ağzım açık okudum adeta.Her zaman kaçmaya çalışan ama her seferinde yakalanan ama bir türlü pes etmeyen kürek mahkumunun hikayesi bende inanılmaz bir etki yarattı.Çok değerli bir kitap.Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız(Umarım Okursunuz:)


Şu zamana kadar okuduğum en değerli kitaplar arasına balıklama daldı bu kitap:)Klasik olabilecek bir başyapıt bana göre.İşlemediği bir cinayetten dolayı müebbet kürek mahkumu olan Henri Charriere'nin nağmı değer Kelebek'in özgürlük mücadalesi müthiş bir şekilde romana aktarılmış.Yazar başından geçen sıradışı hayat hikayesini bire bir romana aktarmış.Bize de vay be ne hikaye demek kalıyor haliyle.

Sürekli kaçma planı yapan bir mahkum.Hüsranla sonuçlanan sayısız kaçma denemeleri.Akıl almaz hücre cezaları ve umudunu hiçbir zaman kaybetmeyen bir adam,mükemmel bir hikaye KELEBEK..

Stephen King'in kitabından uyarlama olan Esaretin Bedeli filmi gözümde canlandı bir an.En az onun kadar sürekleyici bir hikaye.Hatta bu filmden bile sağlam bir kurguya sahip bir roman.Hemen filmini izlemek istiyorum bu güzel eserin.Şanslıyım ki filmi de varmış:)

Adamın başından ne olaylar geçmiş ama.Hücre cezaları gerçekten çok korkunçtu.Bir de kaçarken Kızılderili kabilesine bile karışıyor ve orada uygarlık bir dışı yaşama devam ediyor.Aslında çok ilkel olan bu yaşam yazarımızın hoşuna gitmiyor da değil.

Kitap da yazım yanlışları yok denecek kadar az ama komik hatalar da var.Şekil A'da görüldüğü gibi:)Ters basılmış bir sayfa.Eee olsun bu kadar da bir hata.Olmasaydı daha iyiydi ama ben bu hatayı nazar boncuğu olarak değerlendiriyorum:)


Bu romanı kesinlikle okuyun diyorum dostlarım.Emin olun pişman olmayacaksınız.Ben çok geç kaldım okumak için ama olsun,kısmet bu güneymiş:)

Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. Merhaba!
    Blogunuzu etkinlikte gördüm. GFC den sizi takibe aldım, ben de beklerim.
    www.nowacraft.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Öyle güzel anlatmışsın kii okuma isteği uyandırdın :)Çooook önceden film olarak izlemiştim,hayran kalmıştım ben de...

    YanıtlaSil
  3. Blog keşif etkinliğinden geliyorum blogunuzu gfcden izliyorum bana da beklerim :)
    http://kirmiziruganayakkabilarim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. önlere çekiyorum o zaman kelebek'i okumayı kütüphanemde mevcut merak ettirdin yorumunla :D

    YanıtlaSil
  6. Yanlış aklımda kalmadıysa bunun filmi yapılmıştı çok çok eskiden ve çok ünlü olmuştu. Ben sanki tv'de filmini izlemiş gibiyim heyecanlıydı eğer yine yanlış hatırlamıyorsam Steve mcqueen başroldeydi. Ama kitabını da almak istedim öyle ballandıra ballandıra anlatmışsın ki:)))

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel bir kitap , hatta en favorilerimden.

    YanıtlaSil
  8. ben de "vay beee" diyerek okumuş, adamın azmine hayran kalmıştım!

    YanıtlaSil
  9. Herkesten "mutlaka okumalısın" sözünü duyduğum bir kitap, ben henüz okumadım ama yazınız beni sabırsızlandırdı:) Monte Cristo Kontu'nda da ilginç bir hapishane bölümü var, bana onu hatırlattı, paylaşımınız için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  10. @DİKTİM DİKTİM GİYDİM
    Ben de filmini izlemek için sabırsızlanıyorum.İlk fırsatta izleyeceğim.Yorum için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. @bücürükveben
    Evet bahsettiğiniz film doğrudur.Filmini bende merak ettim,izleyeceğim ancak kitap süperdi:)

    YanıtlaSil
  12. @Eren O.
    Monte Kristo Kontu da çok güzeldi.Bu kitabı da umarım beğenirsiniz..

    YanıtlaSil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..