Gözetleme Kulesi Filmi-2012 (Duygusal-Drama)


Pelin Esmer'in yönettiği filmde Olgun Şimşek ve Nilay Erdönmez filmin başrollerini paylaşıyorlar.Menderes Samancılar'da patron rolünde yan karakter olarak karşımıza çıkmakta.Film gerçekten çok sade.Doğa manzaraları gayet hoşuma gitti.

Nihat gözetleme kulesinde bekçi bir adamdır.Tosya'da ıssız bir tepede gözetleme kulesinde yaşamaktadır ve işini yapmaktadır.İçine kapanık birisidir.Seher ise üniversite harçlığını çıkarmak için bir otobüs firmasında hosteslik yapmaktadır.Ayrıca Tosya'da yol kenarında bulunan küçük garajda kalmaktadır.Seher üniversite okurken dayısında kalmaktadır ve burada başına çok korkunç bir olay gelmiştir.Bu olaydan sonra arkadaşları ile eve çıkma kararı alır ancak bunun için para lazımdır.Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için hosteslik yapmak zorundadır.Tosya'ya git-gel yaparken bir sorunla karşılaşır ve Gözetleme Kulesi'ne sığınmak zorunda kalır.İki yalnız insanın hayatları Gözetleme Kulesinde kesişir.


Ensest ilişkiye değinmiş bir anlamda film.Bu gerçekten çok korkunç bir durum.Genel itibari ile Dramatik bir hava hakim filmde.Yalnız oyunculuklar gerçekten müthiş.Özellikle Nilay Erdönmez'in oyunculuğuna bayıldım gerçekten.Çok doğal ve gerçekçi oynamış.Film 19.Altın Koza Film Festivalinde 5 dalda ödül almıştır.Nilay Erdönmez'de bu güzel oyunculuğunu en iyi kadın oyuncu ödülünü alarak taçlandırmış.

Yalnız filmin sonu beni pek tatmin etmedi.Biraz kısır kaldı sanki.Devam edecek sandım ama bitti:)Yine de izlemeye değer bir film olduğunu düşünüyorum..

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Aslında sırf olgun şimşek için izlemek isterdim filmi ne ki öyle bir anlatmışsınız , hemen izleme şansım olsun diye düşündürdü...

    YanıtlaSil
  2. @KİTAP EYLEMİ
    Büyük umutlarla izlemeyin derim:)Yine de enteresan bir film.Sonu tatmin etmesede:)

    YanıtlaSil
  3. Ben de bir arkadaşımla gittim bu filme Olgun Şimşek için ama çok sıkılmıştık. Zaten ara verdiğinde epey gidenler olmuştu. Sonradan öğrendim ödüllü filmmiş. Ben de mi sorun var sıkıldığım için yoksa ödüllü filmler genelde böyle mi oluyor anlam veremedim.

    YanıtlaSil
  4. @Burçak GÜLSÜM
    Galiba bizde sorun var.Benimde beğenmediğim çoğu film ödül almıştır çok ilginç gerçekten.Bu sanatsal filmleri anlamıyorum:)

    YanıtlaSil
  5. son yıllarda en sevdiğim türk filmi bu ya. ama bak özcan alper "sonbahar" izledin mi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim deep ama izlerim varsa başka tavsiyen izleyim yerli filmlerden.

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..