Ve Fransa'da Kazanan Hakan Günday Oldu!!


Şu yazımda Fransa'nın en prestijli Edebiyat ödüllerinden ve bu ödülün yabancı edebiyat kategorisinde Hakan Günday ve Oya Baydar'ın favori olduğundan bahsetmiştim.

Ve beklenen oldu çok şükür.Hakan Günday "Daha"(Encore) romanı ile Prix Medicis Etranger telif ayağının galibi oldu.Gerçekten çok prestijli bir ödül.Türk Edebiyatı'na armağan olsun bu güzel ödül.Hakan Günday'ı böylesine güzel bir ödül aldığı için gönülden tebrik ederiz.Çok mutlu ettin bizi Günday.Nice ödüllere diyelim.

Paris’teki ödül töreninde hazır bulunan Günday’ın Daha romanı, babası insan kaçakçılığı yapan 9 yaşındaki Gaza isimli bir erkek çocuğunun hayatını konu alıyor. Günday, Ziyan ismi romanıyla da önceki yıl Türk-Fransız Edebiyat  Ödülü’nün sahibi olmuştu.


Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Yazarı hiç okumamıştım ancak adını sık duydum. Çok sevindim, ben de tebrik ediyorum. En kısa sürede Hakan Günday okumalıyım o halde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de okumadım henüz.Birkaç kitabı var elimde okuyacağım inşallah.Tebrik ediyoruz;)

      Sil
  2. Merhabalar Kitap Cumhuriyetim.

    Bu güzel haberi bizlerle paylaşarak bizlere duyuran Kitap Cumhuriyetim'e sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Tab i en büyük teşekkür ise, bize bu güzel ödülü kazandıran başta Hakan Günday'a olmak üzere, yurt dışında bizlere ödül yağdıran ve Türk'ün adını duyuran tüm sanatçılarımıza, sporcularımıza ve bilim adamlarımıza olsun.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yorumunuz için teşekkürler hocam sevgiler.

      Sil
  3. Az'ı favorimdir , DAHA ise okumadığım tek kitabı ama biliyorum ki iyi yazıyor ve eminim ki hak ediyor bu ödülü Günday , tebrikler...

    YanıtlaSil
  4. Henüz Günday okuyamadım.Elimdeki kitaptan sonra hemen bir Günday deneyeceğim;)

    YanıtlaSil
  5. aferin ona oleeey. hiç okumadığım bi yazar ya okusam artık bi de sezgin kaymaz okuycam daha :)

    YanıtlaSil
  6. Evet deep okumamız lazım artık:)

    YanıtlaSil
  7. Daha önce hiç okumamıştım. Aylar önce bir ablamın hediye ettiği kitabı vardı ''Daha'' adlı kitabı bir kaç gündür vakit buldukça okumaya çalışıyorum fakat işlerin yoğunluğundan çok fazla zaman olmuyor. Gerçekten ödülü hak etmiş bir yazar okurken düşündürüyor, güldürürken düşündürüyor kitap çok güzel bittiğinde blogumda yorumunu daha detaylı bir şekilde yapacağım zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim merak ettiğim yazarlardan biri.Bir kaç kitabı var.Daha kitabı yok.Merak ettim şimdi:)

      Sil
    2. Abi kitabı okumaya başladıktan sonra işlerin yoğunluğu nedeniyle bir iki gün hiç elime alamadım. kitabı İş yerinde vaktim oldukça okumaya çalışıyorum şu anda yarısını okumuş durumdayın. Kitap bittiğinde kitapla ilgili düşüncelerimi blogum da yazacağım ama buraya kadar okuduğumdan şunu söylebilirim tek kelimeyle HARİKA bir kitap

      Sil
    3. Çok merak ettim şimdi bak kardeşim:) Canım çekti okumayı bu kitabı:)

      Sil

Değerli Yorumlarınız İçin Çok Teşekkürler..